De transformatie van rups naar vlinder (1)

De essentie van transformatie is het bevrijden van het in jou aanwezige potentieel.

Hoe je naar de dingen kijkt, zegt een hoop over je huidige zijnstoestand. Wanneer je depressief bent, zie je de dingen anders dan wanneer je optimistisch bent.
Wat je op dit moment ziet – exact dit moment – (dus vul zelf de datum van vandaag en dit tijdstip maar in), is slechts datgene waar jij in deze fase van de evolutie als mogelijkheid in kunt geloven. De rest van de oneindige mogelijkheden wordt niet gemanifesteerd tot …. jij anders kunt kijken.
Anders kijken, anders denken, onderzoekend, openstaand, nieuwsgierig. Anders denken houdt ook in dat je de oplossingen voor je problemen op een totaal ander niveau zoekt, dan je tot dusver hebt gedaan.

De natuur steunt je onvoorwaardelijk

De quantumfysica laat zien dat je je werkelijkheid schept door je manier van kijken. Niets heeft enige betekenis uit zichzelf, totdat jij er een betekenis aan geeft: de interpretatie met bijbehorende emoties.
Je kijkt dus altijd naar de gebeurtenissen in je leven onder invloed van oude overtuigingen. Doorzie deze overtuigingen en jouw energie selecteert automatisch nieuwe corresponderende mogelijkheden uit het veld van alle mogelijkheden.
De natuur steunt je namelijk onvoorwaardelijk. Dit geldt voor wie bang is, voor wie in schaarste gelooft, voor wie in strijd gelooft. Hoe jij kijkt en wat jij dus zúlt ervaren!

Wanneer je zegt dat je iets nooit zal kunnen, vecht je, geef je het nog meer aandacht, oftewel het wordt sterker.
Waar aandacht naar toe gaat, gaat energie naar toe, waar energie naar toe gaat, gebeurt schepping.

Verander jouw wereld

Je kunt de wereld veranderen door zelf te veranderen. Alleen door zelf te veranderen!
Morgen zie je nog steeds de bomen, de vogels en de dieren in de wei. Alleen ze zijn anders. Ze zijn anders, omdat jij anders kijkt.
Elke keer als jij je manier van kijken – je perceptie – verandert, zie je onontkoombaar een andere realiteit. Een totaal andere wereld die er in potentie echter al de hele tijd was, net zoals de eik reeds bestaat in het eikeltje en de vlinder reeds bestaat in de rups.

Over dit creatieve transformatieproces gaat het. Op elk gebied van je leven is een doorbraak mogelijk – nu – op dit moment. Het vraagt alleen de bereidheid om je huidige werkelijkheid te onderzoeken en je diepste overtuigingen, emoties, patronen, gewoonten, onmogelijkheden en verslavingen die alle conflicten en spanning met zich mee brengen, over deze werkelijkheid.

Hoeveel energie gaat er niet verloren door angst, weerstand, moedeloosheid, woede en frustratie, dus is verkeerd gericht. Hoeveel energie gaat er niet verloren omdat je je voor de televisie zit op te winden over de zoveelste economische crisis, bloedige aanslag of heftig natuurgeweld.

Je kunt zoveel meer krijgen!

Je zult glimlachen om je eigen rol bij het scheppen van je huidige beperkingen – elke beperking ben jezelf. Je zult zien hoe je jezelf hebt tegen gehouden en wat je jezelf en anderen hebt ontzegd. Je gaat met andere ogen kijken naar wie je lief is, naar de mensen met wie je omgaat en die je afhoudt.
Hoe fantastisch is dat… !

En zie ik zag een nieuwe wereld…

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top